KATATONIA – Dead End Kings

 

 

Som ett av de stora känsloyttringarnas förkämpar så har Katationia med sitt senaste album, Dead End Kings, lyckats förvalta arvet av sina tidigare alster, The Great Cold Distance samt Night Is The New Day. Deras förmåga att invagga sina lyssnare i ett falskt lugn och därefter fullständigt krossa dessa under förödande tyngd har aldrig varit så tydligt som på Dead End Kings. De vilda svängningarna mellan det intima, det förkrossande, det modstulna och det hoppfulla gör att lyssnaren aldrig kan släppa garden. Detta alster kräver koncentration och kontemplation för att kunna uppskattas till fullo. Som en helhet så är denna utgåva ett massivt verk av stormande känslor, men ska det lyftas fram enskilda spår så måste undertecknad framhäva spår så som Lethean och The Parting. Jag kan med största säkerhet utnämna denna platta till 2012 års bästa release. Hoppas bara att så många som möjligt får chansen att avnjuta detta alster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up