Gamrocken 2012

Fredagens lineup, för min del, började med Space Probe Taurus. De bjöd på ett retro-inspirerat set bestående av Stoner-rock i Monster Magnet-anda. Mycket kompetent.

Kvällens andra band var Infestation. Oldschool-döds levererat av tonåringar, WHO knew!? Dessa tonåringar visar att vem som helst kan leverera om man drar de rätta influenserna. De röjde friskt och gjorde det med den äran!

Infestation följdes av Scandinavian Hateland. Habil Hardcore, varken mer eller mindre. En ensidig frontman till trots så gjordes de en solid insats.

Traditionell Black Metal bjöds det på i Patronymicoms skepnad. De visar tydliga influenser av såväl traditionell BM så som Possessed, Bathory, Sodom , Dark Funeral O.S.V. En habil insats men inget som står ut.

Ikhon, som spelade härnäst, drog igång ett furiöst set som visade prov på influenser som Nasum och Napalm Death (i skribentens tycke).

Härnäst så kom det som undertecknad hade väntat på, October Tide! Deras korta speltid, en halvtimme (samma som alla andra), gjorde att de fyllde varje minut med kvalitativ Doom, varav höjdpunkten var det strålande stycket A Custodian of Science. Se bifogat klipp.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up