Opeth – Heritage

Första genomlyssningen var som att bli omsvept med en varm filt. Produktionen är så jordnära och organisk att det låter som att denna platta skulle ha kunna varit inspelad när det begav sig på proggens höjdpunkt. Det går inte att undgå att dra paralleller till den epoken där Mikael Åkerfeldt har hämtat sin inspiration ifrån. 70-talets progg och jazzinfluenser gör sig mer påminda här än på någon annan Opeth-platta som utgivits tidigare.

Det ska sägas att Åkerfeldt aldrig har smugit med var han har hämtat inspiration ifrån: 60 och 70-talets proggrörelse. Denna platta känns som en uppföljare till 03’s Damnation mer än någon annan av deras utgåvor. Inte ett enda growlande på hela plattan. Denna release känns mer organisk och sammanhängande än deras senaste alster, Watershed.

Jag har svårt att bryta upp denna recension och att kommentera låt för låt då detta album ska avnjutas i sin helhet, precis som de bästa skivorna från 60- och 70talet ska avnjutas.

Så mycket kan jag säga att denna release känns som en naturlig utveckling av bandet och att JAG inte blev besviken.

1 svar på “Opeth – Heritage

  1. Erik säger:

    Opeth är mitt favoritband och jag säger naturligtvis att det är bra, svårt att hitta fel för egen del.. Som du säger, skivan ska avnjutas i sin helhet.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up